Nedelja Kvaliteta Srbije 2023

32 po redu Manifestacija Nedelja kvaliteta Srbije održana je 9 i 10 Marta 2023 u Beogradu u Privrednoj Komori Srbije. 

Moje izlaganje "Kvalitet: Kuda ide? Prošlost,sadašnjost i budućnost- Pogled iz Srbije" možete videti ovde

Komentari (0 Komentara)

Okrugli sto -vebinar Novi ISO IEC 27001

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije održala je 30 Novembra 2022, besplatni trosatni vebinar pod temom "Izmene ISO 27001&ISO 27002 - Šta sada?". Učesnici su upoznati sa glavnim izmenama ISO IEC 27001 i iSO IEC 27002 i vodila se diskusija o daljim aktivnostima već sertifikovanih kao i organizacija koje se pripremaju. Slajdove za uvodno izlaganje možete videti ovde.

 

Komentari (0 Komentara)

24 Manifestacija Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije je od 18-20 maja ove godine, održala 24-ti nacionalni i 10- ti međunarodni naučno stručni skup na Kopaoniku. Pripremio sam referat i održao izlaganje "Iindustry 4.0 - pogled iz Srbije".

Komentari (0 Komentara)

23 Manifestacija Asocijacije za Kvalitet i standardizaciju Srbije

26-28.05.2021 na Kopaonuku održan je 23 tradiionalni skup ASoccijacije za kvalitet i standardizaiciju Srbije. Veoma mi je žao bilo ali zbog pandemije Covid -19, nisam prisustvovao ovome skupi i ako sma pripremio rad "RAZVOJ NOVOGA MODELA MENADŽMENT SISTEMA I SERTIFIKACIJE"

Komentari (0 Komentara)

22 Manifestacija Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije, Novembar 2020

Ovogodišnji skup Asocijacije za kvalitet i standardizacije iz Kruševca, održan je kao "on line" varijanta od 25 - 27.11. 2020 godine. Skup je započeo sa okruglim stolom "Budućnost remote audita", 25 Novembra u 17 h. Nakon kratkog uvodnog izlaganja (V. Simić), 30 učesnika je vodilo veoma interesantnu diskusija, koja je trajala do 20 h. U prilogu imate linkove za Uvodno izlaganje i Zaključke okruglog stola.

Komentari (0 Komentara)

Svetski dan kvaliteta 2020 Beograd

Ovogodišnja proslava Svetskog Dana Kvaliteta, zbog mera zaštite od corona virusa koje su na snazi u Srbiji, nije održan, u fromalnom smuslu. Tradicionalno savetovanje „Kvalitetom u svet“, koje organizuju FQCE u saradnji sa Privrednom Komororm Srbije a pod kokroviteljastvom MInistarstva Privrede RS nije održano. Međutim sproveden 26. po redu konkurs za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – “Oskar kvaliteta 2020”.
Nagrade su dodeljene povodom Svetskog dana kvaliteta i dostavljene su dobitnicima lično.

Pretplatnicima časopisa „Kvalitet i izvrsnost“ i drugim zainteresovanima, na sajtu FQCE su prezentovani radovi autora planirani za ovogodišnje savetovanje. V. Simić je pripremio rad "Budućnost ocenjivanja i proveravanja - Svetski dan Kvaliteta 2020, Beograd"

Komentari (0 Komentara)

Vebinar " Kako se pripremiti za remote internu proveru?"

Vebinar " Kako se pripremiti za remote internu proveru?"

8 i 9 Septembra u organizaciji Instituta za standardizaciju Srbije, održao sam vebinar posvećen svim elementima remote provere u internim proverama menadžment sistema. Prikazane su metode i tehnike kao i praksa planiranja i izvršenja proveravanja, oprema i IT rešenja, koja se mogu koristiti u internim proverama. Vebinar je razradio najznačajnijih tema samoga procesa, metoda i tehnika, kompetentnosti internih proveraivača, rizika za ove interne provere, opremu i tehnike proveravanja. Pripremljena su i dve vežbe za timove učesnika, za najnteresantnije teme i izazove remote proveravanja - pripremu planova za remote proveravanje i pronalaženje alternativnih izvora objektivnih dokaza provere u slučajevima kada planirane aktivnosti proveravanja i komunikacija ne mogu da se ostvare.

Webinar ISS

Komentari (0 Komentara)

Remote audit Vebinar

Prvi vebinar o remote proveravanju

31 Augusta 2020 održao sam jednodnevni vebinar "Remote audit-zašto, kada i kako?"  kome je prisustvovalo 14 učesnika. Ovaj prvi kurs pripremio sam  za Institut za standardizaciju Srbije. U ovome trosatnom prikazane su osnobne koncepcije i metode i tehnike proveravanja na daljinu kod svih vrsta proveravanja. Učesnici su pokazali veliki interes za ove nove metode i tehnike proveravanja, koje očigledno nalaze svoje mesto u praksi proveravanja.

 

 Remote audit WEbinar

Komentari (0 Komentara)

Prvi IRCA ISO 27001 Lead auditor Webinar u Beogradu

IRCA je dozvolila svojim ovlaštenim trening organizacijama da prema posebno utvrđenim pravilima, organizuje petodnevnu obuku za ocenjivače svih menadžment sistema kao webinare, sa nastavom i vežbanjima kroz on line - remote module i polaganjem pismenog ispita na kraju u učionici. Euroquality Group je organizovala 9 dnevni webinar od 13 do 25 Maja, u Beogradu. Najsavremeniji webnar alati omogućili su veoma efikasno odvijanje nastave, sva vežbanja, timski rad, i kontinualno dnevno ocenjivanje učesnika.

Ovo je svakako veoma interesantna praksa i izazov za postizanje i održavanje kompetentnosti ocenjivača. Ovaj način obuke ocenjivača je, već u prvom pokušaju, pokazao da ima mnogobrojne prednosti i svakako da ga treba dalje širiti i razvijati. Verovatno je i za očekivati da će sada, kada je probijen led, i obuka ocenjivača i proveravača svih vrsta, biti zasnovana na savremenim tehnološkim rešenjima on line treninga.

Pogledajte sta je nekoliko učesnika reklo nakon webinara. 

Dejan Pintovic

Odluka IRCA da dozvole obuku za ISO 27001 putem Webinara sa drugačijim rasporedom vremena, za mene je bio pun pogodak. Dobio sam isti kvalitet obuke (bez premca uz predavača, g. Vladu Simića), uz sve udobnosti koje pristup sa Web predavanjima sobom nosi. Naime, drugačiji termin raspored obuke, omogućio mi je da puno kvalitetnije raspolažem vremenom. Bilo je sasvim dovoljno vremena i za pripremu, posao, pa i vremena za opuštanje. Za razliku od ovog načina, obuka od 5 dana u kancelarijama Predavača, zbog svoje intezivnosti, ne dozvoljava vreme za bilo šta osim za bavljenje obukom, što je u današnje vreme sve intenzivnijih poslovnih zahteva, po mom ličnom stavu, otežavajuća okolnost. 

Srđan Cicmil

 Izuzetno mi je zadovoljstvo bilo imati Vladimira za predavaća. Njegova strast i bogato iskustvo su mi učinili predavanje nezaboravnim. Zbog aktuelne situacije je kurs organizovan online, što se dobro pokazalo. Alat je omogućio nesmetanu interakciju i timski rad. i spasio me svakodnevnog putovanja, koje je uvek rizično i gubljenje vremena!

Komentari (0 Komentara)

Quality Week 2020

In continuation of the presentation of the article on Industry 4.0 at the Quality Week 2020 in Belgrade, " Industry 4.0 - Quality 4.0: Human recourses competences- main risks or opportunities?", you can also view the English translation of the PPT slideshow at this event at the beginning of March this year.

Komentari (0 Komentara)

Nedelja kvaliteta 2020

 

QW 2020

Tradicionalna, 29. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 4-6 Marta 2020 godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz Srbije i okruženja na ovaj skup. Kao i na ranijim manifestacijama, objavljen je javni konkurs za učešće na prestižnoj nacionalnoj nagradi Oskar Kvaliteta. Vladimir Simić je, nastavljajući analiziranje uslova za primenu koncepta Industry 4.0 u Srbiji, imao izlaganje refererata " Industry 4.-Quality 4.0- Kompetenost ljudskih resursa - glavni rizik ili prilika?".

 

Komentari (0 Komentara)

Godišnji Skup Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije

XXI NACIONALNI I VII MEĐUNARODNI NAUČNO STRUČNI SKUP "SISTEM KVALITETA USLOV ZA USPEŠNO POSLOVANJE I KONKURENTNOST" 

Na Kopaoniku, od 27 do 29 og Novembra, održan je ovaj skup nacionalne organizacije za kvalitet i standardizaciju AQSS  i suorganizatora Fakulteta Veterinarske medicine  iz Beograda, u saradnji sa Centrom za kvalitet fakulteta inäenjerskih nauka - Kragujevac, Centrom za kvalitet maSinskog fakulteta - Podgorica, Inicijativom za kvalitet zemalja srednje i jugoistočne Evrope i Visokom tehničko tehnološko ekonomskom skolom - Kragujevac  i uz podršku Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva žiivotne sredine, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Akreditacionog tela Srbije, Unije poslodavaca Srbije, Privredne komore Srbije i Instituta za standardizaciju Srbije.  Ova manifestacija već više godina potvrđuje svoju vodeću poziciju u stručnim skupovina u Srbiji i regionu. 

Veliki broj učesnika, tri okrugla stola, preko 40 izlaganja eksterata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, izazvao je veliko interesovanje učesnika, dugotrajne diskusije i veoma interesanthe zaključke za dalji rad i razvoj. Posebnu pažnju svakako su privukla pitanja daljega razvoja infrstrukture kvaliteta u Srbiji i dalji razvoj same Asocijacije.

Učestvujući u radu okruglog stola, kao jedan od moderatora, ukazao sam na značaj predloga za formiranje Saveta za kvalitet Vlade Republike Srbije i podržao odluku MInistarstva Privrede Vlade Republike Srbije u fromiranju ovoga tela. Prezentaciju moga izlaganja na ovome okruglom stolu možete videti ovde...

Moj rad i prva razmišljanja o ulozi Menadžment standarda u četvrtoj industrijskoj revoluciji " ISO menadžment standardi i Industry 4.0- prva razmišljanja" možete pročitati ovde .....

Asocijacija ya kvalitet i standardiyaciju je dodelila nekoliko zahvalnica i priznanja svojim članovima i ekspertima za dosadašnji rad. I ja sam dobio Povelju Asocijacije za doprinos razvoju Asocijacije i pokreta za kvalitet u Srbiji i divnu sliku -  moju karikaturu. Bilo je to divno izneneđenje, koje mi je izvuklo i suze i puno emocija.

 

IMG 20191128 WA0004 resized 20191201 040317104 IMG 20191128 WA0002 resized 20191201 040316712

IMG 20191128 WA0000 resized 20191201 040316331  .

Komentari (0 Komentara)

Svetski dan Kvaliteta 2019

Ovogodišnja proslava, 28 po redu, Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta održana je od 18-20 Novembra, u Privrednoj Komori Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije a pod pokroviteljstvom MInistarstva privrede RS, okupila je veliki broj eksperata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine oko najinteresantnijih tema. U okviru ovoga skupa, dvadesetpeti put je dodeljena i nacionalna nagrada Oskar kvaliteta za ovu godinu. Moj rad i nastavak razmatranja pitanja četvrte industrijske revolucije i pozicije programa unapređenja kvaliteta " Quality 4.0 - izazovi budućnosti unapređenja kvaliteta", možete pročitati ovde... a prezentaciju- slajdove ovde ....

Komentari (0 Komentara)

Nedelja kvaliteta 2019

Capture 7 QW 2019

Tradicionalna, 28. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 5-7 Marta 2019 godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz zemlje i okruženja na ovaj skup.

 

Capture4 QW 2019  

 Vladimir Simić u svom referatu, u uvodnom izlaganju na ovoj manifestaciji, osvrnuo se uticaj četvrte industrijske revolucije i pokret "Quality 4.0" i potrebne aktivnosti u Srbiji. "Kvalitet 4.0 – Da li je samo digitalna revolucija?"  

   

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

Svetski dan kvaliteta 2018

 

FQCE i časopis Kvalitet&izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede 27 put je organizovao manifestaciju kojom se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, 06., 07. i 08. novembra u PKS. To je tradicionalno savetovanje pod stalnim nazivom KVALITETOM U SVET, i 24. dodela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA. Vladimir Simić je održao referat  "Glavne izmenu su izvršene -Šta nas sada čeka?" kao jedan od uvodnih izlaganja ovoga skupa.

 

Capture6 QD 2018 Capture2 QW 2018

 

 

 

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

Nedelja kvaliteta 2018

QW2018

Tradicionalna, 27. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 28. februara do 2. marta 2018. godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz zemlje i okruženja na ovaj skup koji je otvorio pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević. U ime domaćina – Privredne komore Srbije prisutnima se obratila Gordana Tiodorović, direktor Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članica, a u ime FQCE Vladimir Trajković, predsednik Fondacije.

 

 

IMG 6105  

Vladimir Simić u svom referatu osvrnuo se na pitanja izbora pravaca i programa  razvoja organizacija svih vrsta u Srbiji "Kakav razvoj Vam je potreban -Kako izabrati pravi model?"

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

Svetski dan kvaliteta 2017

QWD2017

FQCE i časopis Kvalitet&izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede organizovao je manifestaciju kojom se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, 07., 08. i 09. novembra u PKS (26. tradicionalno savetovanje pod stalnim nazivom KVALITETOM U SVET, i 23. dodela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA). Kao i uvek na ovaj za pokret za unapređenje kvaliteta značajan dan (od 1990 kada su ga Ujedinjene Nacije ozvaničile), na ovome skupu uz značajan broj učesnika iz svih struktura privrednog i društvenog života, gosti iz srodnih asovijacija iz okruženja i preko 20 autora, razmenili su i diskutovali su o najznačajnijim temama, i dali doprinos svetskom obeležavanju ovoga dana, kada bi kvalitet trebalo da bude glavna tema dana.

Referat Vladimira Simića o ulozi menadžment standarda u javnom sektoru u Srbiji, možete pronaći ovde.

Komentari (0 Komentara)

Nedelja Kvaliteta 2017

U Beogradu je 1,2 i 3 Marta 2017, 26 put održana tradicionalna manifestacija "Nedelja Kvaliteta 2017", u organizaciji FQCE i časopisa "Kvalitet&izvrsnost", u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije. Mnogobrojni učesnici u sali Privredne Komore Srbije razmenjivali su znanja, iskustva i mišljenja na preko 30 predavanja, diskusijama i okruglpm stolu.

I ovoga puta izlaganja su imali i R.Radovanović, M. Kukrika i V.Simić

 IMG 5091  IMG 5086

 

 

Komentari (0 Komentara)

Kontakt