Podsećanje i pomen - Braća Feigenbaum

Sasvim slučajno, prilikom obilaska jednoga izletišta u oblasti Berkshire, u Pensilvaniji, u USA, naletim šetajući malim mestom Pittsburgh, na Muzej sa imenom Feigenbaum. Zastanem, i zapitam se da li je to moguće? Da li to ima neke veze sa Armandom i Donaldom Feigenbaum? Divno izneneđenje, ima. Oni su tu rođeni i živeli do smrti.  Kao donatori obnovili su Berkshire Muzej i dodali jedan deo „Hall of innovation“, koji je posvećen inovacijama i pruža izuzetne mogućnosti za obuke i inovacione aktivnosti. U MUzijeu sam video das u bili veliki donatori u svome medtu i regionu, te da su pomagali i školama, i sportskim klubovima studenata, i Pozorištu, i raznim udruženjima. Fondacija koja postoji još uvek školuje mlade sugrađane. (Fondacija Feigenbaum

fgb2

 Da se podsetimo, Armand   i Donaldom Feigenbaum, dva brata rođena 30 tih godina prošlog veka a umrla 2013 i 2014, poznati američki i svetski gurui kvaliteta. Armand je poznatiji po konceptima TQC i "skriveni pogoni", troškovima kvaliteta i 19 tačaka unapređenja kvaliteta. Njihova kompanija General Systems Company je 50-tih i 60- tih  godina prošlog veka bila nosilac razvoja programa unapređenja kvaliteta u USA pored Jurana, Deminga i Krozbija. 

Ovo su njihove najpoznatije knjige.

fgb6

Uzivao sam u kutku sa njihovim medaljama i knjigama i doživeo kao razgovor sa njima. Kako sam  imao prilke da u svojoj karijeri, sretnem  velika imena kao Juran, Deming i Crosby, ovaj susret sa njihovim muzejem mi je veoma prijao.

Skupna

 

 

Powered by ITS

Kontakt