Godišnji Skup Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije

XXI NACIONALNI I VII MEĐUNARODNI NAUČNO STRUČNI SKUP "SISTEM KVALITETA USLOV ZA USPEŠNO POSLOVANJE I KONKURENTNOST" 

Na Kopaoniku, od 27 do 29 og Novembra, održan je ovaj skup nacionalne organizacije za kvalitet i standardizaciju AQSS  i suorganizatora Fakulteta Veterinarske medicine  iz Beograda, u saradnji sa Centrom za kvalitet fakulteta inäenjerskih nauka - Kragujevac, Centrom za kvalitet maSinskog fakulteta - Podgorica, Inicijativom za kvalitet zemalja srednje i jugoistočne Evrope i Visokom tehničko tehnološko ekonomskom skolom - Kragujevac  i uz podršku Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva žiivotne sredine, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Akreditacionog tela Srbije, Unije poslodavaca Srbije, Privredne komore Srbije i Instituta za standardizaciju Srbije.  Ova manifestacija već više godina potvrđuje svoju vodeću poziciju u stručnim skupovina u Srbiji i regionu. 

Veliki broj učesnika, tri okrugla stola, preko 40 izlaganja eksterata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, izazvao je veliko interesovanje učesnika, dugotrajne diskusije i veoma interesanthe zaključke za dalji rad i razvoj. Posebnu pažnju svakako su privukla pitanja daljega razvoja infrstrukture kvaliteta u Srbiji i dalji razvoj same Asocijacije.

Učestvujući u radu okruglog stola, kao jedan od moderatora, ukazao sam na značaj predloga za formiranje Saveta za kvalitet Vlade Republike Srbije i podržao odluku MInistarstva Privrede Vlade Republike Srbije u fromiranju ovoga tela. Prezentaciju moga izlaganja na ovome okruglom stolu možete videti ovde...

Moj rad i prva razmišljanja o ulozi Menadžment standarda u četvrtoj industrijskoj revoluciji " ISO menadžment standardi i Industry 4.0- prva razmišljanja" možete pročitati ovde .....

Asocijacija ya kvalitet i standardiyaciju je dodelila nekoliko zahvalnica i priznanja svojim članovima i ekspertima za dosadašnji rad. I ja sam dobio Povelju Asocijacije za doprinos razvoju Asocijacije i pokreta za kvalitet u Srbiji i divnu sliku -  moju karikaturu. Bilo je to divno izneneđenje, koje mi je izvuklo i suze i puno emocija.

 

IMG 20191128 WA0004 resized 20191201 040317104 IMG 20191128 WA0002 resized 20191201 040316712

IMG 20191128 WA0000 resized 20191201 040316331  .

Powered by ITS

Kontakt